2018. április 25., szerda

Kagyemo-ház


Az Alapítványunk első és legfontosabb célja, hogy Maglód és környékén élő, súlyos, halmozottan fogyatékos gyerekek nappali intézményét létrehozzuk.
Ilyen speciális intézmények elérhetősége a környezetünkben nem lehetséges, mert fejlesztő nevelési ellátás nem megoldott.
A súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekek is ugyanúgy tankötelesek, számukra a szakértői bizottság heti óraszámban határozza meg a fejlesztő nevelést, ez jelenleg heti 20 óra (20*45 perc).
Jelenleg a speciális iskolákban sincsenek fejlesztő csoportok, így a tanköteles, de nem integrálható gyerekek ellátása utazó pedagógussal szeretnék megoldani. Ez a lehetőség akkor lenne megfelelő, ha lenne elég olyan szakember, akik vállalják azt, hogy naponta több családot meglátogatva 1-2-3 órát foglalkoznak a gyerekekkel. Ez nem a legideálisabb megoldás, mert egy családi házban nem megoldott, és nem is elvárható, hogy teljesen felszerelt legyen, hiszen erre lennének a fejlesztő napközik. A gyerekek kimaradnak a csoportos foglalkozásokból, a közösségből, a család örökre bezáródik a lakásba, és sorolhatnánk még rengeteg olyan „problémát”, amit a napköziknek lenne feladata megoldani.
1 éve azon dolgozunk, hogy egy speciális napközit tudjunk létrehozni, ahol a gyerekek szeretnek lenni, élvezik a napjaikat, a szülök is kiszabadulnak a 4 fal fogságából, a gyerekek megtapasztalják, hogy milyen is egy csoport, hogy vannak mások is a világban. A szülők válláról lekerül a 24 órás szolgálat, neki megmarad a szeretgetés, a családi élet mert a gyermek a napköziben fejlesztve, foglalkoztatva van, vigyáznak rá.  
Nagy, nagy boldogság, mert örömmel értesíthetünk mindenkit, hogy a Maglód Város Önkormányzata segített nekünk, és megkaptunk jelenleg 1 évre egy ingatlant, hogy elkezdhessük a KAGYMO-Ház felújítását.
Az ingatlan felújítása nagyon sok munka lesz: bontás, válaszfalak építése, nyílászárók cseréje és újak építése, mosdó és zuhanyzó akadálymentesítése, fűtés korszerűsítése, festés, parkettázás....
Ehhez szeretnénk segítséget kérni, ami lehet személyi, tárgyi és anyagi, kiknek mi vállalható.
Terveink szerint a napköziben 3 csoportot tudunk kialakítani, 1 konyhát, 1 fürdőszobát ami akadálymentesített, 2 wc amiből 1 akadálymentesített, de ehhez nagyon, nagyon sok segítségre lenne szükségünk.
Adománygyűjtés: bankszámlaszám: 11742197-21451346 (OTP Bank) Kacifántos Gyerekeink Mosolyáért Alapítvány.
Tárgyi és személyi segítséget előzetes egyeztetés után tudunk fogadni: Paku Tamás, Tel:06-20-393-7011


Az ingatlan jelenlegi állapota és a terveink:  

Az ingatlan első részében szeretnénk kialakítani 2 csoportszobát. A 2 szobát tolóajtóval választanánk el egymástól, hogy ha szükséges össze lehessen nyitni. Nyílászárók cseréjét is szeretnénk megvalósítani.:

 Parkettázni szeretnénk a padlót:
 A jelenlegi pult elbontásával egy akadálymentes, tágas konyhát szeretnénk kialakítani étkezővel együtt. 
 A mellékhelyiség bejáratát és a wc-t is akadálymentesíteni szeretnénk.

 Zuhanyzót szeretnénk kialakítani, természetesen akadálymentest.
Jelenleg van még 1 olyan helyiség, ami eddig raktár lehetett, azt is szeretnénk csoportszobának kialakítani, ott szükség lesz nyílászárókra, padló és falak teljes felújítására.


Az ingatlan első részében szeretnénk kialakítani 2 csoportszobát. A 2 szobát tolóajtóval választanánk el egymástól, hogy ha szükséges össze lehessen nyitni.




A napközi csapatába keresünk szakembereket: http://kagyemo.blogspot.hu/2018/04/gyogypedagogusokat-keresunk.html

Tanköteles, nem integrálható gyerekek jelentkezését is várjuk: kagyemo@gmail.com email címen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Adó 1%